LBookingF
w

Fartsfylte opplevelser i Mosjøen m/omegn

Vil du ha spenning, litt sug i magen, kanskje en luftig opplevelse eller være med på noe tøft, vått og morsomt? Da er Mosjøen stedet for deg.

15.05.201810:24 Gunn Johansen
Via ferrata – Norges nordligste

Mosjøen er byen midt i Norge i Nordland fylke og her finner du Norges nordligste Via ferrata, som betyr jernsti. Via ferrataen i Mosjøen er en tilrettelagt rute i Øyfjellet (818 moh) som rager over byen. Det er montert en wire i fjellet og ruten er lagt slik at det finnes naturlige grep og trinn som feste, enkelte steder er det også satt inn jernbøyler. Ruten er klassifisert som B/C, altså lett til middels vanskelig. Dette er en artig, utfordrende og spennende opplevelse der du kan få prøve deg på fjellklatring i trygge omgivelser. Minimum alder er 12 år. For info og bestilling, se facebook, Naturlige Helgeland.

Mosjøen Zipline

Rett ved siden av Øyfjellet, i Storfjellet, finner du Nord-Norges mest spektakulære zipline på 700 meter. Denne åpnet i juli 2018 og her får du et skikkelig adrenalin-kick og magesug. Fra fjellet tar du ziplinen rett over lakseelva Vefsna og lander omtrent i hagen på Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans Hotel. Ziplinen starter på 70 meter oppe i fjellet der du blir fastspent med kroppssele til en kraftig wire og så suser du avgårde mens du har en fantastisk utsikt over Sjøgata, Mosjøens gamle bydel fra 1800-tallet. For info og bestilling, se facebook, Naturlige Helgeland.

Øyfjellgrotta – inn i det mørke og ukjente

Grotta er rundt 500 meter lang og er ei kalksteingrotte like utenfor Mosjøen. Her får du en spennende tur inn i det mørke og ukjente, med noen trange partier, litt kryping, ei underjordisk elv og mye å se i fjellet for et våkent øye. Turen tar omtrent 3 timer og det serveres kaffe, saft og kjeks. Alt utstyret du trenger (kjeledress, hansker, hodelykt og hjelm) hører med i prisen. Det anbefales ikke å gå i grotta uten guide. For info og bestilling, se facebook, Naturlige Helgeland.

Padling på Vefsna

I sommer kan du oppleve den historiske bydelen i Mosjøen fra et nytt perspektiv – fra kajakk på lakseelva Vefsna. Med stødige kajakker og gode guider, padles det oppover elva der du har flott utsikt til alle de historiske trehusene og naustene på land. Det ærverdige over 200 år gamle Fru Haugans Hotel passeres også. På andre siden av elva ligger Marsøra og her går man i land og nyter en lokal matbit. Her får man også historien om Mosjøen by, Sjøgata og tømmerdriften som i sin tid var på Marsøra. For info og bestilling, se naturligehelgeland.no.

Sherpastien i Øyfjellet

Mosjøen har hatt besøk av sherpaer som har bygget en fantastisk flott sherpasti, Helgelandstrappa, opp Øyfjellet. Pr nå er det bygget over 1000 trinn og i sommer fortsetter arbeidet. Trappa skal gå helt opp til 818 moh, men du trenger ikke gå så langt opp i trappa før du får nydelig utsikt over byen. 

Trollvar naturpark

I parken, som ligger ca 7 km utenfor Mosjøen, kan du være med på alle mulige slags aktiviteter. Her finnes det utfordringer, aktiviteter og spenning som f.eks laserskyting, sumobryting, bueskyting, paintball runner, øksekasting og mye mye mer. Må forhåndsbestilles i telefon: 900 11 404. 

Rafting i Auster-Vefsna

Bli med på sommerens sprekeste eventyr – elverafting i Auster-Vefsna. Mariann Sæther, en av verdens beste elvepadlere, står bak dette spennende tilbudet som du finner i Grane, ca 40 km sør for Mosjøen. Auster-Vefsna er perfekt for rafting der den renner vekselvis gjennom juv og åpne partier fra Hattfjelldal og ned til Trofors i Grane. Karakteristisk for elva er morsomme stryk som ender i store basseng. Raftingen foregår i trygge omgivelser og passer for de fleste. Hvis vannstanden tillater det, kan det bli både bading og hopping fra klipper på veien nedover elva. Aldersgrensen er 14 år, men det tilbys også familierafting der yngre barn kan være med. Her fins det tilbud for alt fra nybegynnere til mer erfarene. Kurs i elvekajakk holdes også i elven. Informasjon og bestilling hos rivernorth.no

Hav og Fritid
Kajakk på Vefsna i Mosjøen
Kajakk på Vefsna i Mosjøen
Knut Tverå
Trollvar Naturpark i Mosjøen
Fra Trollvar Naturpark i Mosjøen
visithelgeland.com
Via Ferrataen i Mosjøen
Via Ferrata i Mosjøen -Norges nordligste
Carl Nordberg
Rafting i Auster-Vefsna i Grane
Rafting i Auster-Vefsna i Grane

Relaterte artikler