LBookingF
w

Bli med på Pilegrim på Helgelandskysten 12.-17.august 2019

Å være pilegrim er en vandring i både et ytre og et indre landskap. Kystlandskapet på Helgeland er en dialogpartner du seint vil glemme. Pilegrimsvandringen går fra Dønnes til Tjøtta, en etappe av strekningen mot Nidarosdomen.

SANDNESSJØEN 12.-17. august
16.05.201915:12 Maylinn Storjord

Er du en pilegrim?

Å være pilegrim kan bety å søke stillhet, langsomhet og ettertanke. Kroppen blir med når du går. Kirkene er som varder som viser veien. Kirker og gamle hellige steder har alltid vært en del av pilegrimsvandringen, men moderne pilegrimer er ikke nødvendigvis religiøse. De vil kanskje oppleve natur, kultur og historie, mat og tradisjoner på de stedene de ferdes.

Vakkert kystlandskap, hvite duker, kirker og museer.

Det blir mye asfalt, men også sti og grusvei. Gode sko anbefales. Det blir bagasjetransport og følgebil. Vi sover og spiser godt på etablerte turistdestinasjoner som Dønnes Gård, 3 Kalver, Brygga på Dønna, Augustbryggo, Herøy Brygge og Offersøy Camping. Vi besøker et høvdingesete, og de tre steinkirkene fra middelalderen Dønnes, Herøy og Alstahaug, samt museene på veien. Vi spiser godt, treretters middager laget av lokale råvarer. Vandringen går på eksisterende sti og vei gjennom ganske flatt terreng i varierende og vakkert kystlandskap. Dagsetappene er på ca 15 km, den lengste er på 21. Antall kilometer totalt: 75 km.

Å være pilegrim er en vandring i både et ytre og et indre landskap. Kystlandskapet på Helgeland er en dialogpartner du seint vil glemme. Pilegrimsvandringen går fra Dønnes til Tjøtta, en etappe av strekningen mot Nidarosdomen.

 

PROGRAM  

12. august møtes vi Sandnessjøen og tilbringer kvelden på Høvdingesetet på Sandnes, Torolvsstein, med middag og fortellinger. Vi overnatter på Sandnessjøen Overnatting.

13.august står vi tidlig opp og tar ferge og buss til vandringens startsted: Dønnes Gård og Dønnes kirke. Vi besøker kirka og går mot Solfjellsjøen innom Nordvik, kirka og museet og spiser treretters middag på 3 kalver og blir transportert til overnattingsstedet: Brygga på Dønna.

14. august går vi fra Solfjellsjøen til fine Breivika, videre på DNT-løypa forbi Dønnamannen videre til Seløy og spiser treretters middag på Augustbryggo og sover der.

15. august går vi innom Etcetera på vei til Silvalen, der vi besøker Herøy Museum og spiser godt og sover på Herøy Brygge.

16. august besøker vi Herøy kirke, tar ferga til Søvik, går til Alstahaug ser museet og kirka, spiser varm lunsj der og går til Offersøy Camping der vi får bacalao og sover i hytter.

17. august går vi til Tjøtta, blir guidet på krigskirkegården og besøker kirka og Tjøttagården og avslutter vandringen med lunsj sammen.

PRIS: 7800 kr

PÅMELDING: innen Olsok: 31. juli Du er påmeldt når du har betalt kr 1000 i påmeldingspenger. 

Turleder, arrangør og initiativtager er Kim Astrup.

Ta kontakt ved interesse:

Nettside: Pilegrim Helgeland

Epost: Kastrup@online.no

Dønnes Gård tar omvisning på middelalderkirken
Middelalderkirken på Dønnesgodset
Jonas Berglund
Utsikt til Dønnamannen fra Herøy
Kim Astrup
Utsikt til De SYv Søstre fra uteservering på Augustbryggo
Erlend Grønning
Uteliv
Utsikt til De Syv Søstre fra Herøy på telttur
Kim Astrup
Utsikt til Herøy Prestegård, bygdesamling og middelalderkirke - fra fjæra
Torolvstein
Høvdingsete på Sandnes
Inge Ove Tysnes
Høvdingsete på Sandnes

Opplevelser underveis

Disse skaper unike opplevelser på Helgeland

u
v