LBookingF
w

Ylvingen - OPPLEV "HIMMELBLÅØYA"

Reis til Ylvingen på Helgeland, øya der tv-serien «Himmelblå» er spilt inn. På den idylliske øya kan du oppleve stemningen fra serien.

13.04.201509:31 Tore Olsen

Du kommer deg til øya med hurtigbåt fra Brønnøysund og ferge fra Horn. Hurtigbåten legger til i Ulvingsjøen og havna her var innspillingssted for himmelblåserien. På kaia ligger «Himmelblåkafeen» som har åpent 1. juni til 31. august.

Sykle på Ylvingen

Ta gjerne med deg sykkel og tråkk i vei på den syv kilometer lange veien over øya. Ylvingen ligger på vestsiden av hovedøya Vega og har under 30 fastboende.  Det er gode veier å sykle på og øya er et idyllisk utfluktsmål med viktige kulturminner og flotte turmuligheter. Det finnes også skilt og postkasser som er relatert til tv-serien.

Sykkel kan bookes online eller leies over skranke på turistkontoret i Brønnøysund eller Sandnessjøen. 

Midt på Ylvingen, på Tyskhåjen, finner du krigsminnesmerker fra 2. verdenskrig. Her kan du se seks kanonstillinger og rester av skyttergraver, løpeganger, sykestue og brakker. Tyskerne valgte nettopp dette stedet fordi man fra toppen av haugen har utrolig god utsikt over både ytre og indre skipslei. Det heter seg forresten at under krigen drepte tyskerne en av sine egne her, etter at han hadde hatt litt for nær kontakt med en kvinne fra øya. Han ble bundet foran storkanonen og skutt ut over øya og øyboerne forteller at den uheldige tyskeren går igjen i selve bunkeren! Ta med lommelykt og gå i de spennende mørke tunnelene på fortet, kanskje møter du noen?Ylvingen Fort (Tyskhåjen)

Faktainformasjon

Både skolen og butikken på øya er nedlagt, men kafeen er åpen i sommersesongen. Det er gode fergeforbindelser til øya – med både hurtigbåt fra Brønnøysund og ferge fra Horn. I tv-serien er mobildekningen dårlig, men i virkeligheten er det god dekning på Ylvingen.

Slik reiser du til Brønnøysund

Med egen bil: Kjør E6 til Grane (ca. 34 mil nord for Trondheim) og ta FV76 via Tosenfjorden til Brønnøysund (ca. 10 mil). Alternativt kan du kjøre kystriksveien (FV17) fra Steinkjer eller sørover samme vei fra Bodø.

Fly: Widerøe flyr til Brønnøysund fra Bodø eller Trondheim. Billett bestilles hos Widerøe.no.

Tog: Nordlandsbanen går fra Trondheim til Bodø. Gå av i Mosjøen (evnt Trofors) og ta buss eller leiebil derfra. Tog bestilles hos NSB, leiebil kan bestilles hos Hertz. Buss korresponderer med dagtoget fra både Mosjøen (kl 1645) og fra Trofors (kl 17.30).

Hurtigruten: Ta hurtigruten til Brønnøysund fra Bergen, Oslo eller Trondheim, eller sørover fra Bodø. Bestilles hos hurtigruten.no.

Slik kommer du deg til Ylvingen

Det går ferge fra Horn, ca 14 km fra Brønnøysund langs FV17. Ferga anløper Ylvingen på signal de fleste avgangene. Hurtigbåt går fra Brønnøysund og også denne anløper på signal. Vær obs på at du må melde fra om ønsket avgang fra Ylvingen. Dette gjør du enten ved å si fra på turen til Ylvingen eller ringe telefon 957 370 42 i god til før avgangstid. Rutetider for hurtigbåt finner du her og rutetider for ferger her.

Finn offentlig transport til Ylvingen:

Liv Ask & Mathis Ståle Mathisen
Romantikk på "Himmelblåøya"
Romantikk på "Himmelblåøya"
Liv Ask & Mathis Ståle Mathisen
Ylvingen
Ylvingen
Ylvingen
Ylvingen
Ylvingen
Ylvingen
Erlend Haarberg
Tyskhåjen
Tyskhåjen
Erlend Haarberg
Ylvingen
Ylvingen