LBookingF
w

Sykkelrute: Vega rundt

Vega, med sin verdensarvstatus, er et attraktivt reisemål og byr på gode natur- og kulturopplevelser. Ved ankomst Rørøy på Vega kan du velge dette som et alternativ til å sykle hovedveien (nr 839) til Gladstad og Kirkøy.

Dagstur
23.09.201314:08 Guro

Sykle fra kaiet opp og til venstre på hovedveien, til sammen ca 800 m før du tar til venstre igjen skiltet mot Kjul. Etter ca 2 km tar du til høyre ved en bom. Nå sykler du ca 2,5 km på en grusvei og til et nytt veikryss (vei nr 84) som er en asfaltvei.

Om du ønsker en lengre tur så bør du ta til venstre og sykle ca 8 km til Eidemstranda, et flott utfartsområde. Her må du ta samme vei tilbake og passer krysset du kom fra med ca 1,5 km.

Du kan fortsette den opprinnelige rundturen med å ta til høyre når du kommer på vei nr 84 (asfalt) og sykle ca 1,5 km. Ta så til venstre i neste kryss hvor det er skiltet mot Åsen. Igjen kommer du på en grusvei, sykle den ca 2,2 km og hold til høyre. Du kommer nå til en vei med asfalt og et T-kryss. Her kan du enten ta til høyre og følge vei nr 90 til Gladstad dersom det er ditt mål.

Skal du lenger nord på øya kan du ta til venstre og fortsette langs grusveien ca 5 km hvor du kommer på asfalt og hovedveien på Valla. Herfra tar du til høyre og sykler ca 5 km til Kirkøy.

Total lengde denne rute: ca 19 km fra Rørøy til Kirkøy, og ca 35 km fra Rørøy – Eidemstranda – Kirkøy.

Dagstur på Vega

Dagstur på Vega