LBookingF
w

Tips til barnefamilien

På hele Helgeland finner du opplevelser og aktiviteter som både store og små kan delta på. Her finner du en oversikt over familievennlige opplevelser

01.06.201712:16 Gunn Johansen

En ferie sammen med familien skal være avslappende og koselig, men også inneholde spenning og moro. Her har vi samlet noen tips for deg og vil du vite mer så ta kontakt med turistinformasjonene som hjelper deg videre.

Øyhopping med sykkel

Øyhopping med sykkel er populært for alle. Det er stort sett flate veier og enkelt å sykle på Helgeland. Her er det lyst hele natten så prøv gjerne en sykkeltur i sene nattetimer, spennende og magisk. Sykler kan bookes online her. 

Øyhopping med kajakk

Ingen steder i verden føles landskapet så vidt og himmelen så lav som i en havkajakk utenfor Helgelandskysten, dette er det perfekte padleparadiset for både små og store. Les mer om kajakkpadling her.

Rafting i Auster-Vefsna

Rafting er vått, spennende og morsomt og nå kan du rafte med RiverNorth i Auster-Vefsna i Grane/Hattfjelldal fra 8. juli til 6. august. Aldersgrense 14 år, men det kan lages egne opplegg for familier med barn under 14 på forespørsel. Les mer om raftingen her.

 Bædi & Børdi

Last ned reiseappen Bædi & Børdi og la ungene bli kjent med disse to norske, rare og barnslige figurene. Mer informasjon på https://www.baahdybirdy.com/

 Vandring

Pakk fjellstøvlene og prøv dere på en av toppene i De syv søstre, gå den enkle ruta opp til Torghatten, fjellet med hull tvers igjennom eller ta med hele familien til Norges råeste turisthytte, Rabothytta. Denne ligger på 1200 moh med utsikt til Okstindbreen. Turen passer for alle utenom de aller yngste.

Prøv den nye sherpastien og/eller via ferrataen i Øyfjellet i Mosjøen (14-årsgrense), vandre på enkle stier i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark eller gå opp til Hatten, det flotte fjellet som ruver over Hattfjelldal. Sjekk ut flere vandreforslag her.

Fiske

Det finnes utallige fiskevatn på Helgeland. Alle barn under 16 år fisker gratis i ferskvann med unntak av fiske etter laks og sjøørret. Fiskekort kjøpes enkelt på www.inatur.no via smarttelefonen. Fiske i sjøen er gratis for alle.  Hva med å finne dere en egen strand og «leke Robinson Crusoe», fisk din egen fisk og tilbered den på bål etterpå.

Trollvar naturpark

Besøk Trollvar naturpark i Tverådalen, ca 7 km fra Mosjøen sentrum. Her kan du velge mellom mange aktiviteter som: kanopadling i stille elv, promillebrillefotball, bueskyting, laserskyting, trampoline, trågocarter, lage din egen lekebil av tre, et minne for livet! Her er det kjempemoro både for barn og voksne i alle aldre. Må bestilles på forhånd, se www.trollvar.no.  

Andre anbefalinger

Ellers kan vi anbefale snorkelløypa på Vega, flotte badeanlegg i Mo i Rana, Sandnessjøen og Mosjøen, kino, besøke lundeura og se lundefuglene på Lovund, oppleve grotteturer i Mo i Rana, RIB-tur på Seløy, Nord-Norges største vannsklie på Nesna, sel-, ørn- og hvalsafari på Rødøy, brevandring på Svartisen, Bytoget i Mosjøen, gårdsferie i Hattfjelldal og mye mer.

Send gjerne en epost til post@visithelgeland.com og be om mer informasjon om de ulike tilbudene.

Bjørn Glistrup
Sykling på Nesna
Ron Fischer
På elva Krutåga i Hattfjelldal
Mosjøen Camping
Bytoget i Mosjøen
Siri Kobberrød
På tur i Hattfjelldal
Knut Tverå
Laserskyting i Trollvar naturpark