Arctic Events

Bli med på Nord-Norges tak, Okstindbreen, eller ta en tur på Austerdalsisen, en brearm av Norges nest største isbre Svartisen. Omkranset av en majestetisk natur får du en trygg opplevelse av utfordrende naturelementer.

Isbretur
23.02.201722:08 Simon Fossheim

Arctic Events er et aktivitetsselskap som har base i Mo I Rana i Nord-Norge, og organiserer og leder breturer på Svartisen og Okstindbreen.
De kan også tilby andre turer, f.eks. tur til Rabot-hytta med en tur på breen eller Oksskolten. Pris kan da diskuteres med tanke på antall personer og varighet.

Svartisen, Norges nest største isbre, innbyr til spennende breopplevelser mellom blåskjærets sprekker. Under kyndig ledelse av en erfaren fører blir det hele til en mestringstur uten like. Enkelte brattere partier krever sitt av isøksen. Turen er egnet for de fleste.
Start fra gapahuken ved enden av Svartisvatnet.

Okstindbreen ligger på Nord-Norges «tak», og er den åttende største av isbreene på Norges fastland. Breen ligger like ved grensen mot Sverige i Hemnes kommune i Nordland. Breen grenser til fjellkjeden Okstindene i øst, med Nordland fylkes høyeste punkt, Oksskolten 1916 moh. Selv om breer er farlige, er Okstindbreen en relativt grei bre når snøen er smeltet. Det er enkelte sprekker, men når man går på blåisen ser man disse lett. Å komme seg på og av breen har vist seg til å være mer problemfylt enn selve kryssingen da det ikke overalt er trygge isbruer fra breen over til berget.
Start fra Kjennsvasshytta, like ved det regulerte Kjennsvatnet. En kommer til hytta etter 41 km kjøring langs en gruset anleggsvei fra Umskaret på E12.

Telefon: 99268193
E-post: tomrerjaninge@gmail.com