LBookingF
w

Strender og badeplasser på Helgeland

Helgelandskysten er godt kjent for det krystallklare turkise vannet som omringer de over 21.000 øyene. Når midnattssolen stråler og temperaturen stiger er det svært fristende å ta seg et bad for å kjøle seg ned. Her finner du et bitte lite utdrag av Helgelands fineste strender og badeplasser, både på innland og kysten.

15.05.201916:37 Simon Fossheim

Med titals tusen øyer, holmer og skjer, lange fjorder og bukter er det selvfølgelig også mange strender å finne. 

"Det beste med strendene på Helgeland, sammenliknet med syden, er at du har hele stranden for seg selv!"

Storsanden på Rødøy

Foto: Terje Rakke

Direkte under den spektakulære Rødøyløva ligger 4 kritt vite strender hvor du kan nyte en varm sommerdag eller en aften, med solnedgang og føn vind. Stranden ligger tett under Rødøyløva som gjør stranden godt skjermet fra vinden. Her er solsenger, volleyball nett, ute-dusj, lekekasse, grillhytte og vann-tappepunkt. Et flott utfartsområde som ligger ca. 2 km. Fra Klokkergården i lett terreng.

Eidemstranda

Foto: Terje Rakke

Eidemstranda og er et populært utfluktssted på Vega. Her er fine badeplasser, barnevennlige langgrunne sandstrender og Fotball og volleyball baner. Området har to gapahuker, bålplasser, utedo, "skiftehus" hvor du kan kle om til bade- eller våtdrakt og snorkelløype. Området er utgangspunkt for stien til Vefsn-Anna stua, Ervika og stien videre på yttersia som tar deg til Sundsvoll. Området grenser også opp mot Eidemsliene Naturreservat.

Mosjøen Bystrand

Foto: Mosjøen bystrand

Et lite stykke paradis litt utenfor Mosjøen sentrum. Her finner du en nydelig bystrand som ble åpnet i august 2018. Om sommeren finner du palmer og en kritthvit sandstrand, et nydelig tropisk område 2 km utenfor sentrum. 

Botn Havsbad

Botn Havsbad er en badeplass ca. 5 km. utenfor Sandnessjøen sentrum. Her finner du en bukt som er delvis skillt fra havet, noe som gjør at vannet holder temeraturen. I 2014 ble det målt hele 28 grader i vannet! En 200 meter lang fylling krysser lagunen og sørger for at det er nokk av vann å boltre seg i like ved foten av De Syv Søstre. Absolutt stedet man bør dra hvis man elsker å bade, men hater kaldt vann! Perfekt for familier med små barn når havsbadets på det dypester er på 1 meter. Botn Havsbad brukes ofte av lokale til både bading, grilling, soling eller volleyball. Fra Botn Havsbad er det flere flotte turstier som kan føre deg eksempelvis langs elva til noen flotte, skjulte områder langs elveløpet. 

Foto: Maylinn Løfsnes Storjord

Finnvikdalen på Tomma

Langs yttersiden (vestsiden) av øya Tomma ligger en rekke kritthvite strender nedenfor Finnvikdalen. Her går solen ned rett ut i havet med både Lovund og Træna ute i horisonten. Røvika for eksempel, er en krittvit sandstrand som er som skapt for bading. Røvika ligger godt i skjul av storhavet med en øy like nord for stranda. Hit kan man vasse på fjæra sjø. I området runndt Røvika er det mange fine fiskeplasser fra land.Dette er et område som er populært å padle til for kajakkpadlere, men er lett tilgjengelig til fots et lite stykke forbi Tomma Hytteutleie. 

Foto: Rita Synnøve Ekremsæter

---- 

Obs! 
Ta vare på strendene og havet. Forlat alltid strendene like rene som da du kom, og helst litt renere. Takk!

Ønsker du å gjøre en innsats for at strendene og havet skal holdes rent, så er det enkelt! Sjekk ut www.holdnorgerent.no/ryddeportalen/

----

Dette er bare et fåtall av de mange flotte strendene på Helgeland. Har du en favorittstrand som bør være på listen så send oss en melding på facebook her:


 

Rita Synnøve Ekremsæter
Tomma
Tomma
Terje Rakke/ Nordic Life
Eidem
Eidem
Terje Rakke/ Nordic Life
Rødøy
Rødøy
Terje Rakke/ Nordic Life / visit helgeland
Rødøy
Rødøy

Relaterte artikler