Jan Inge Larsen

Fjellet Hatten ligger 1128 moh og er et vakkert syn der den troner over det flotte landskapet øst for kommunesenteret i Hattfjelldal.

Turinfo

Vanskelighetsgrad: Middels krevende. Bratte partier mot toppen.

Avstand én vei: 5 km

Høydemeter én vei: 620 meter

Tidsbruk én vei: 2-3 timer

Tilrettelagt for rullestol og barnevogn: Nei

Utgangspunkt: Parkeringsplassved starten av traktorveien i Hattli. 
Klikk her for å se startstedet i Google Maps.

Statens Kartverk / Norgeskart.no

Turbeskrivelse

Terrenget er greit å gå i og turen opp til toppen tar ca 1,5 – 2 timer. Det er merket skogssti den første delen og mot slutten går traseen på bart fjell. Det er noe klyving enkelte steder men det er aldri farlig eller luftig. Den røde merkingen er god, men det kan være fort gjort å miste retningen, særlig på turen ned.

På toppen er det fantastisk utsikt over Røssvatnet og Okstindan, men det heter på folkemunne at man har utsikt til syv kirkesogn fra fjelltoppen. Turen passer godt for hele familien men kan bli noe tung for de aller minste.

Aarpije

Hatten er en karakteristisk og majestetisk topp som ligger ved sørenden av Røssvatnet, Norges nest største innsjø. Fjellet kalles for Aarpije på samisk, noe som betyr «enke» eller «den som står alene», og reflekterer fjellets fremtredende form i landskapet.

Avstikkere:

Prøv et bad i Hattjønna som du finner like ved stien på vei opp. Vurder også en tur over til Litj-Hatten. Det er ikke andre merkede løyper i området, men det er åpent og lett terreng.

Respekter naturen og sporløs ferdsel

Hattfjelldal er et nydelig naturområde, og en fjellturen er enfantastisk naturopplevelse. Hjelp oss med å beholde det slik. Følg prinsippene for sporløs ferdsel. Ikke lag bål i området, og ikke la ting og søppel bli liggende igjen etter deg. Takk for at du hjelper med å ta vare på den flotte naturen på Helgeland.

Klikk her for å se startstedet i Google Maps »