LBookingF
w

Hurtigbåter på Helgeland

Hurtigbåten binder Nordland sammen, og du kommer deg fra sør til nord i fylket med båten, som på folkemunne omtales som NEX`en (Nordlandsekspressen). Skal du oppleve Nordland må du se landsdelen fra havet, det er her kulturen, tradisjonen og folkesjela kommer fra, og det beste av alt - hurtigbåt er et yndet transportmiddel for de lokale. Med litt flaks og en kopp kaffe kan du sikre deg historier fra havgapet fra en lokal fisker, eller få vite mer om livet som småbarnsmor på en øy i havgapet - eller "værran" som vi kaller det

07.06.201915:29 Georg Enga

Forenkle transporten  og forsterk opplevelsen

Kjøper du Travel Pass Nordland kan du reise så mye du vil med både buss og hurtigbåt til fast pris kr 990,- for voksne og 495,- for barn. Da kan du reise sømløst på land og vann, uten å løse inn nye billetter eller tenke på kostnadene i syv dager. Det betyr at du kan hoppe av og på hurtigbåten og få med deg opplevelser langs hele ruta, ta avstikkere med bussen og gå på båten der det måtte passe. De nyeste båtene våre MS Elsa Laula Renberg og MS Regine Normann er skreddersydd for opplevelser langs Nordlandskysten, med enkel oppbevaring for kajakk og sykler, trådløst internett, ladestasjoner og universell utforming.

Last ned PDF ned årets sommerruter her

Få en smakebit av reisen med hurtigbåt her:

Flere avganger i sommer

Om sommeren går hurtigbåten hele veien fra Sandnessjøen til Svolvær, i tillegg til de lokale rutens langs kysten og ut i øyene. Sommerrutene går i tillegg til de ordinære rutene, lar deg oppleve hele Nordlandskysten i ditt eget tempo. Her finner du alle rutetabellene. Sørgående rute kalles NEX 1 og kjører fra Bodø langs Helgelandskysten, mens NEX 2 går fra Bodø og nordover til Svolvær i Lofoten. Planlegg din neste reise i reiseplanleggeren her.

Øyhopping på Helgeland eller enkel transport fra Bodø til Lofoten? Gjør som de lokale, ta hurtigbåten. 

 

Opplev hele Nordland og spar penger

Siden reisekortet Travel Pass Nordland gjelder for både buss og hurtigbåt, kan du reise sømløst på land og vann til samme pris. Dersom du planlegger både øyhopping på Helgeland og skal oppleve Lofoten, sparer du betydelig på feriebudsjettet ved å benytte deg av Travel Pass Nordland. Du kan faktisk reise fra Sandnessjøen i sør, til Svolvær og videre til Å i nord, for kun kr 990, en tur som ellers ville kostet 1 635 kr pr voksen. Og det beste av alt - reisekortet varer i hele syv dager! Dersom du vil være sikret plass på båten må du booke på forhånd. 

Book din reise med Nordlandsekspressen her 

Travel Pass Nordland som reisekort og på mobil

Du kan kjøpe Travel Pass Nordland i appen Billett Nordland, da reisekortet aktivt fra kjøpstidspunktet. Dersom du kjøper det over disk, på buss eller i turistinformasjonen, aktiveres det fra første reise. I de neste syv dagene kan du reise bekymringsfritt rundt i Nordland, både med regional buss, bybuss og hurtigbåt. 

Les mer om hvordan du laster ned og bruker billettappen her

Last ned Billett Nordland på mobilen din. Finnes både for brukere av iOS og Android. 
Klikk her for App Store - ELLER - Klikk her for Google Play

Få Travel Pass Nordland på mobilen