LBookingF
w

Rødøy - 5 magiske opplevelser for store og små

Rødøy er blitt en av de heteste destinasjonene å besøke på Helgeland. Øya med knappe 150 innbyggere har mer å tilby enn man skulle tro. For utenom kritthvite strender, majestetiske fjell og en spektakulær skjærgård, kan for eksempel anerkjente restauranter, en av Nordlands største kirker og Norges eneste bamsemuseum være verdt et besøk.

Her er 5 gode tips til opplevelser du bør få med deg på din tur til Rødøya.

02.05.201807:38 Georg Enga

Eventyrskogen

Når du går av hurtigbåten på morgenkvisten og tar dine første steg på Rødøya, er du allerede bare meter unna første attraksjon. Fra kaia kan man lett skimte de store trollsporene som går langs veien, og følger du sporene videre havner du om kort tid inn i Eventyrskogen! Hele skogen er løypet opp og godt skiltet. Langs løypen kan du lese eventyr på skiltene og inn i mellom på turen møter du på blant annet ‘’småfolket’’, Hans og Grete-huset, skogsgalleriet og ikke minst den store trolldøra på fjellveggen. Men pass på, trollet kan være hjemme!

Rødøy kirke

Til tross for 150 innbyggere, rommer Rødøy kirke hele 700 personer. Den åttekantede kirken er en av Nordlands største kirker og historien bak er lang og innholdsrik. Kirken er åpen daglig på sommeren og her kan man lese om hvordan lokalbefolkningen reddet kirka fra å brenne ned i 2011 og hvor viktig og sentral Rødøya har vært for kirkesamfunnet på Helgeland i flere hundre år.
 
Bak Rødøy kirke finner man vakre Solparken, hvor man kan slappe av og lese lokalhistorie om blant annet en av Norges mest kjente skøyteløpere, Hjallis, som ble født i disse strøk.

Rødøyløva

For alle med muligheten, så er turen til toppen av Rødøyløva et realt must. Rødøyløva er et velkjent utsiktspunkt og en gylden mulighet for å se nesten hele Helgelandskysten fra samme sted. På finværsdagene kan man beundre de vakre sandstrendene på Rødøya og til og med nyte Lofotveggen langt mot nord. I 2018 bygges det en sherpatrapp opp til Rødøyløva som vil gjøre turene opp lettere. Rødøyløva og strendene like nedenfor er perfekte steder for å nyte midnattsola. På den største stranden, Storsand, er det gratis bruk av solsenger, dusj, toalett og grillhytte.

Kulinariske opplevelser

Etter en aktiv dag på Rødøya, er Klokkergården Gjestegiveri et perfekt stopp for å mette appetitten, koble av og bli inspirert av stedets elleville historie. Klokkergården er kåret til Norges beste gjestehavn, og tilbyr gode fasiliteter som overnattingsplasser, båthavn, dusjer og vaskemaskiner. Men man kan ikke komme foruten maten som serveres i restauranten. Retter med ferske lokale råvarer som blant annet kveite, sei, lam og kamskjell serveres i nydelige omgivelser. Stedet tilbyr også en variert barnemeny, men det kan hende det er desserten ‘’Malins snøball’’ som stjeler den største oppmerksomheten fra de minste.

Av andre spisesteder på Rødøya anbefales Pikekyss kafè og Rødøy kro & bar.

Bamsehuset – Norges eneste bamsemuseum

Midt langs veien på Rødøya treffer du på Norges eneste bamsemuseum. 1500 bamser bor i dette huset i den hyggeligste atmosfæren du kan tenke deg. Populært for både store og små. I første etasje finnes det en liten kafè, mens i andre etasje kan man finne mange spennende rom med forskjellige temaer hvor bamsene lever sitt eget liv.


Les mer om Rødøy på Wikipedia

Helgeland Reiseliv
Utsikt fra Rødøyløva
Utsikt fra Rødøyløva, Rødøy, fjell
Helgeland Reiseliv
Utsikt fra Rødøyløva
Utsikt fra Rødøyløva, Rødøy, fjell, Vandring, Helgeland
Visit Rødøya
Eventyrskogen Rødøya
Utsikt fra Rødøyløva, Rødøy, fjell, Vandring, Helgeland
Visit Rødøya
Eventyrskogen Rødøya
Utsikt fra Rødøyløva, Rødøy, fjell, Vandring, Helgeland
Visit Rødøya
Hjallis født på Rødøya
Hjallis, Skytekongen, Skøyter
Helgeland Reiseliv
Utsikt fra Rødøyløva
Utsikt fra Rødøyløva, Rødøy, fjell, Vandring, Helgeland

Relatert