Toppen av Rødøyløva gir deg utsikt helt fra Lofotveggen i nord til Vega i sør. En av toppene i Norge som gir best utsikt for minst slit.

Turinfo

Vanskelighetsgrad: Middels. Tilrettelagt med sherpatrapp (steintrapp) mesteparten av turen. Toppen er veldig eksponert og i skrått terreng. Gode sko anbefales.

Avstand én vei: 1,5 km

Høydemeter én vei: 443 høydemeter

Tidsbruk én vei: 1,5 – 2 timer

Tilrettelagt for rullestol og barnevogn: Nei

Utgangspunkt: Turstien starter ved Klokkergården på øya Rødøya i Rødøy kommune. Klokkergården befinner seg ca. 2,5 km nordvest for ferge- og hurtigbåtkaia. Klikk her for å se i Google Maps

Statens Kartverk / Norgeskart.no
Last ned kartutsnitt

Turbeskrivelse

Rødøyløva er en av klassikerne av toppturene på Helgeland og ligger ca 440 meter over havet. Turen opp er ganske bratt, men på toppen av Rødøyløvas hode får du til gjengjeld fenomenal utsikt helt fra Lofotveggen i nord til Vega i sør. Det er merket og tydelig sti opp til toppen de bratteste partiene er tilrettelagt med steintrapper.

For å ta deg opp fra Klokkergåden er stien noe bratt de første 200 høydemeterne, men man får raskt en spektakulær utsikt. Fra toppen har du utsikt i alle retninger. Man kan også se rett ned på de flotte krittvite strendene like nedenfor. Det krystallklare vannet blant hundrevis av små øyer er et fantastisk syn. Det gir en fantastisk utsikt som lett kan ta pusten fra deg, men vær forsiktig. Her står man ved kanten av en 400 meter høy klippe.

Du er avhengig av båt, ferge eller hurtigbåt fra fastlandet. Det går ferge fra Kilboghamn og Jektvik. Hurtigbåt kan du ta fra Bodø, Ørnes, Tonnes, Nesna eller Sandnessjøen. Det er få daglige avganger, så planlegg god tid hvis du ønsker å ta en dagstur fra fastlandet. Har du båt, så kan du legge til ved Klokkergården ved foten av fjellet. Et godt tips hvis man reiser med offentlig transport er å ta med sykkel på båten. Stien opp til fjellet starter rundt 2,5 kilometer fra kaia. Ellers er resten av øya perfekt å utforske på sykkel etter turen.

Respekter naturen og sporløs ferdsel

Rødøy er et nydelig sted, og fjellet er en fantastisk naturopplevelse. Hjelp oss med å beholde det slik. Følg prinsippene for sporløs ferdsel. Ikke lag bål i området, og ikke la ting og søppel bli liggende igjen etter deg. Takk for at du hjelper med å ta vare på den flotte naturen på Helgeland.

Klikk her for å se veibeskrivelse til turens startsted i Google Maps »