Dronebilde med utvidet fokus og Lovund i sentrum med Helgelands øyer omkring

Langt til havs finner du øya Lovund med det karakteristiske Lovundfjellet. Her har du kanskje det eneste fjellet som ønsker deg velkommen med stor blomstereng på toppen.

Turinfo

Vanskelighetsgrad: Krevende. Noen bratte strekninger med glatte partier. Ellers en godt merket sti.
Avstand én vei: 3,5km

Høydemeter én vei: 623 høydemeter

Tidsbruk én vei: 2 timer

Tilrettelagt for rullestol og barnevogn: Nei

Utgangspunkt: Turstien starter i Vika, på sørsiden av bebyggelsen på øya. Derfra går stien et godt stykke rundt sørsiden av fjellet før man starter oppover mot toppen. Klikk her for å se i Google Maps

Statens Kartverk / Norgeskart.no

Turen starter ved enden av bebyggelsen sørøst for Lovund sentrum. Stien starter med en transportetappe langs øyas sørside. Her passerer man en nydelig og øde sandstrand i Nøvvika, et lite stykke før man starter oppstigningen.

Turen går derfra rett opp Lovundfjellet. Her møter man et ganske bratt og steinete parti, og man kommer seg raskt opp i høyden. I det man runder over kanten av det bratte partiet møter man topppartiet som er en enorm gresslette. Landskapet på minner om det man finner på Færøyene, men med en fantastisk utsikt over Helgelandskysten. Fra Lovundfjellets høyeste punkt står du like over Lundeura hvor det samler seg flere titusener av lundefugler i sommerhalvåret.

Respekter naturen og sporløs ferdsel

Lovund og Lovundfjellet er fantastisk naturopplevelse. Hjelp oss med å beholde det slik. Følg prinsippene for sporløs ferdsel. Ikke lag bål i området, og ikke la ting og søppel bli liggende igjen etter deg. Takk for at du hjelper med å ta vare på den flotte naturen på Helgeland.

Klikk her for å se veibeskrivelse til turens startsted i Google Maps »