Like utenfor sentrum av Mosjøen finner du den spektakulære Helgelandstrappa som teller over 3.000 trinn og er en av verdens lengste steintrapper.

Vanskelighetsgrad: Middels krevende. Trappen gjør turen enkel, men det er likevel langt og krevende for lår og knær.
Avstand én vei: 3 km
Høydemeter én vei: 818 meterTidsbruk én vei: 2 timer
Tilrettelagt for rullestol og barnevogn: Nei
Utgangspunkt: En kort spasertur sørover fra Mosjøen sentrum, eller kjør til parkeringsplassen litt forbi Mosjøen Trafikkstasjon. Klikk for å se i Google Maps.

Statens Kartverk / Norgeskart.no

Det er Sherpaer fra Nepal som har bygd trappa som går helt opp til toppen av fjellet, 818 meter over havet. Trappa rangeres på topp 5-lista over de fineste trappene i Norge, med topp steinkvalitet. Trinnene er 2 meter brede slik at 3 personer kan gå i bredden. 

Trappen tar deg raskt opp i høyden, og du trenger ikke gå langt før du begynner å få en fin utsikt utover byen. Du finner flere rasteplasser på vei mot toppen. Det er bygd sitteplasser, slik at det er mulig å ta en pust i bakken og nyte utsikten. På toppen av fjellet når du Øyfjellvarden som markerer toppen. Her har du nydelig utsikt i alle retninger og du kan sitte å se rett ned på den flotte byen Mosjøen i sin helhet. 

Alternativer i nærheten:

Vil du ha enda litt mer spenning anbefales Mosjøen via ferrata som går rett opp fjellsiden. Du kan ta denne flotte klatreruten med eller uten guide, utstyr får du leid hos Naturlige Helgeland.

Helgelandstrappa ligger i et idyllisk turområde på andre siden av lakseelva Vefsna. Her går også den fine turveien til Marsøra, et yndet turmål for både store og små.

Norges nordligste og mest spektakulære Zipline finner du også et stykke opp i Helgelandstrappa. Her kan du suse 700 meter i full fart tvers over elva Vefsna, kjempemorsomt og et adrenalinkick du ikke glemmer så lett.

Respekter naturen og sporløs ferdsel

Helgelandstrappa og Øyfjellet er populære utfartsområder og gir flotte naturopplevelser. Hjelp oss med å beholde det slik. Følg prinsippene for sporløs ferdsel. Ikke lag bål i området, og ikke la ting og søppel bli liggende igjen etter deg. Takk for at du hjelper med å ta vare på den flotte naturen på Helgeland.

Klikk her for å se veibeskrivelse til turens startsted i Google Maps »