De Syv Søstre i vinterlys Kristoffer Møllevik / Visit Helgeland

Opplev den kjente fjellkjeden og den flotte naturen rundt fjellene, på denne koselige sykkelturen fra Sandnessjøen til Søvik.

Turinfo

Lengde én vei: 17 km
Tidsbruk én vei:
1-2 timer
Stoppesteder: Du passerer Coop Extra tidlig på turen, ellers er det ingen spisesteder, butikker e.l. etter at du har syklet ut fra Sandnessjøen, så ta med det du trenger av mat og drikke.
Alternativer for retur:
Ta bussen tilbake fra Søvik busstopp
Sykle samme vei tilbake
‘Sykle fylkesveg 139 som en alternativ rute.
Sykkelutleie: Du kan leie sykkel hos Turistinformasjonen i Sandnessjøen.

Turbeskrivelse

Denne ruten følger de mindre trafikkerte veiene fra Sandnessjøen sentrum til parkeringsplassen som er utgangspunktet for fjellturen opp til Kvasstinden, den ene av de syv fjelltoppene i De Syv Søstre. Det er en enkel sykkeltur i et stort sett flatt kulturlandskap, hvor du sykler tett på «søstrene» og virkelig får følelsen av disse fjellenes majestet.

Du passerer flere av utgangspunktene for de ulike fjelltoppene, og hvis du vil kan du stoppe og gå helt opp, eller delvis opp, på en av toppene. Men husk at dette er høye fjell, så vær obs på tidsbruken.

Retur

Når du kommer dit fylkesvei 138 møter fylkesvei 17, kan du ta bussen tilbake hvis den har plass til sykkelen. Du kan også sykle tilbake samme vei som du kom, eller følge gang- og sykkelveien opp til fylkesvei 139 og følge den tilbake som en alternativ rute. Da må du følge den mer trafikkerte fylkesvei 17 et lite stykke, men hvis du tar av til venstre mot Novik får du en mindre trafikkert vei tilbake til sentrum. Du finner lenke til disse returrutene i turinfoen over.