LBookingF
w

Skiturer med Naturlige Helgeland

Med utgangspunkt i Mosjøen er det et eldorado for alle typer skiaktiviteter, og Naturlige Helgeland tilbyr både klassiske skiturer og toppturer for grupper. De kan ta deg med på langtur inn i våre nærmeste nasjonalparker, eller også bare dagsturer. Tid og tempo bestemmer du. Her er et lite utvalg som du kan la deg friste med.

På forespørsel
05.02.201912:49 Georg Enga

Toppturer

Med Mosjøen som base bor du tett på rå skikjøring i de pudderkledde fjellene på innlandet.  Kun en liten times kjøring fra bysentrum finner Naturlige Helgeland utallige muligheter til alt fra kortere kveldsturer til lengre dagsturer opp mot 1600 moh. I området rundt Røssvatn er det et lite eldoradeo med flere fjelltopper å velge mellom og her finner man stort sett alltid godt føre. Det beste er at området enda er ganske «uoppdaget» så det er store muligheter for å få pudderet for seg selv. De aller fleste toppene også har lett adkomst, man går bokstavlig talt rett fra bilen og opp fjellsiden.Når det nærmer seg våren er det også flere spekakulære topper som Lukttinden og Tomskjevelen som åpner for bratt skikjøring for de mer erfarne.Naturlige Helgeland tilbyr guidede turer med lokalkjente og erfarne guider på forespørsel. 

Toppturcamp ved Røssvatn

Naturlige Helgeland arrangerer årlig en helgetur for skikjørere med camp i nærheten av Røssvatn. Området er et eldorado for skikjøring og egner seg for alle, også nybegynnere. Her brukes helgen til å lære litt om skred og sikkerhet i fjellet, gode rutevalg, kart og kompass, bruk av skredsøker,  pakking av sekk, utstyr osv. Man ser an været og velger fjellet man skal bestige ut fra føre og snøforhold! Det blir en sosial og lærerik helg! De står for mat og overnatting med dusj, du trenger kun å ta med eget utstyr og godt humør! Se i kalenderen for årets camp, eller ta kontakt for en egen helg for deg og dine venner.

Okstindbreen og Rabothytta

En kort kjøretur unna Mosjøen starter den flotte turen opp til Rabothytta (1200 moh) som ligger som nærmeste nabo til de majestetiske tindene på Okstindbreen. Enten du overnatter eller bare er på dagstur, er dette en helt fantastisk opplevelse! Det går i jevn stigning hele veien og  hjemoverturen byr dermed en fin nedkjøring, men du klarer deg godt med fjellski.

For de som vil lenger inn på breen og gå opp på fjelltoppene er det anbefalt med randoneeski, men det er også en fantastisk tur over breen uten å klatre helt til topps. Vi anbefaler å ta noen overnattinger i Norges råeste DNT hytte, nyte det vakre landskapet og være tett på Okstindene. Ikke uten grunn at hytten kalles «heftige Rabothytta». Turen egner seg også sommerstid, men da til fots til brekanten.

Foto: Jan Inge Rødahl

Børgefjellet på «tvers» eller fiskecamp

Børgefjell Nasjonalpark er vilt og vakkert, lunefullt og helt fantastisk! Naturlige Helgeland tar dere gjerne med på en skitur hvor dere fisker dere fra vann til vann på «tvers» av parken. Det er forholdsvis korte dagsetapper før det blir etablert leir og man fisker middagen til kvelds.

Eller så kan man bo på hytte og går dagsturer til ulike fiskevann herfra. Vil du lære om kart og kompass, sove i telt, oppleve stjernehimmelen uten lysforstyrrelser og en natur så vakker at den nesten tar pusten fra deg? De garanterer fisk, stillhet, null stressfaktor og veldig lite mobildekning. I det hele tatt fantastiske dager og en opplevelse du sent glemmer.

Lomsdal-Visten nasjonalpark

I en av Norges siste villmarker er det sjelden man treffer andre mennesker. Stillheten er slående og den vakre naturen like så. Parkens randsone ligger like utenfor Mosjøen, og vi kan ta dere med på dagsturer eller lengre turer med overnatting. Når man først er kommet inn, er det mange fine daler og fiskevann å kose seg med. Det finnes noen få hytter som kan benyttes, men ønsker du å være med Naturlige Helgeland fra kyst til kyst er det telt som gjelder.

Viktig informasjon

Helgeland ligger hvor Polarsirkelen krysser landet, og det er tilnærmet arktiske forhold på vinteren. Vi må derfor ruste oss med klær og utstyr for tøffe dager i vinterfjellet. Det krever at de som er turledere har kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, kjenner bruk av sikkerhetsutstyr som kart, gps, og nødtelefon.

Det krever også at guidene kjenner rutene og området som det skal ferdes i. Naturlige Helgeland har lokalkunnskapen og turledere som har lang erfaring fra slike turer, men det kan også bety at de er nødt til å legge om planene. Vær og føre er rådende og det som bestemmer til syvende og sist.

Hvordan velge dato for tur?

Du kontakter Naturlige Helgeland for en hyggelig prat, så finner dere en egnet dato. 

Utstyr

Du må selv medbringe skiutstyr og personlig utstyr som gode vinterklær, tursekk og termos. Naturlige Helgeland har enkle pulker med drag til utlån og noe fiskeutstyr. Turleder har alt nødvendig nødutstyr, men eget kart over området, kompass, GPS kan gjerne medbringes. Fiskekort må kjøpes på Inatur og medbringes, og det anbefales reise-/avbestillingsforsikring. De er behjelpelig med bestilling av overnatting før/etter turen.  Pakkeliste for langturer blir sendt ut før turen starter.

Pris fra

900,-

Per person

Antall deltagere Grupper 4-30 personer 

Varighet ca 3 timer til 5 dager

Sesong  November – mai

Værforbehold Vi må ta forbehold om at været tillater sikker ferdsel i fjellet

Oppmøtested Vi avtaler før turstart

Telefon: +47 98 90 12 49

Email: post@naturligehelgeland.no

Relaterte artikler