LBookingF
w

JULEBYEN MOSJØEN

Besøk den historiske bydelen, Sjøgato, fra 1800-tallet og opplev god gammeldags julestemning i den julepyntede gata i Mosjøen.

27.11.201911:06 Gunn Johansen
Julegrantenning og konsert

Det starter lørdag 30. november på torget i Mosjøen. Mellom 15-17 er det julekonsert og julegrantenning og selvsagt kommer Øyfjellnissen. Museumsbutikken i Sjøgato er åpen fra 11-15 og mellom 12-15 er det gratis hesteridning for barn. Butikkene er åpne til kl 1700. 

Julemarked

Lørdag 7. og søndag 8. desember fortrsetter julemarkedet på torget i Mosjøen. Det er gratis hesteridning for barn, det blir utekino, nisseutstilling og mye annet. På Kulturverkstedet i Sjøgato er det "Gammeldags jul" søndag fra 12-15 og Øyfjellnissen dukker nok opp flere steder i byen begge dagene. I Jakobsenbrygga har museet blant annet nisseutstilling.

Kl 1530 på søndag blir det stort fyrverkeri i sentrum (værforbehold). 

Verdens lengste grøtbord

Mandag 9. desember kommer NRK til Mosjøen. Da er verdens lengste julegrøtbord satt opp i Sjøgato. Klokken 0800 om morgenen serveres det deilig gratis grøt til alle som vil ha. I desember i fjor møtte 3 tusen mennesker opp i Sjøgato iført røde nisseluer og det blir minst like mange i år. Det blir også musikk og underholdning og Øyfjellnissen kommer på besøk. 

Og ikke minst, Helgelandstrappa blir lyssatt med hundrevis av fakler, et utrolig vakkert syn i desembermørket.


Se fullt program på FB; Julebyen Mosjøen.

Martinsen Images
Sjøgato i Mosjøen
Jul i historiske Sjøgata i Mosjøen
Bjørnar Pedersen
Julebyen Mosjøen
Jul i historiske Sjøgata i Mosjøen

Disse skaper unike opplevelser på Helgeland

u
v