Klatring og Zipline på Helgeland

Vil du ha spenning, litt sug i magen, kanskje en luftig opplevelse og kjenne på adrenalinet?
Da er klatring i zip -line og Via ferrata noe av det mest spennende du kan gjøre på Helgeland!

28.09.201810:57 Georg Enga

Klatring i Norges Nordligste Via Ferrata!

Via ferrata er italiensk for jernsti, og er en tilrettelagt klatrerute i fjellet. Det er fastmontert en wire i fjellet, som en kobler seg til fra klatreselen med en falldemper. Ruten i Øyfjellet er lagt hvor vi kan finne naturlige grep og trinn som feste og enkelte steder er det også satt inn jernbøyler.

Turen gir deg muligheter til å prøve fjellklatring i trygge omgivelser og uten særlige forkunnskaper. Ruten er klassifisert som B/C, det vil si lett til middels vanskelig, og kan dermed gi en utfordring og en spennende opplevelse til de fleste som ikke har klatreerfaring fra før!

Bestill tur hos Naturlige Helgeland

Via Ferrata Naturlige Helgeland

Zip line i Mosjøen- Her får du et skikkelig adrenalin-kick og magesug du sjelden har opplevd.

Fra Storfjellet (ved Øyfjellet) kan du nå ta ziplinen rett ned i hagen til Nord Norges eldste hotell, Fru Haugans. Ziplinen er på hele 700 meter og starter vel 70 meter opp i fjellet. Herfra suser du over lakseelva Vefsna, hele tiden med nydelig utsikt over nærområdet og velkjente Sjøgata i Mosjøen sentrum.

Fastspent med kroppssele til en kraftig wire og et automatisk bremsesystem, gir det deg en sikker opplevelse av å fly!  Guiden følger det fra hotellet til starten i Storfjellet og du blir trygt mottatt på landingsplattformen av en ny guide. 

Bestill tur hos Naturlige Helgeland

Naturlige Helgeland Foto:FaroutFocusFoto:Faroutfocus

Klatring og buldring på Helgeland

Det finnes forskjellige klatrefelt på Helgeland også. Fjellkvaliteten i denne kalksteinrike delen av landet har satt sine begrensninger for gode klipper å velge mellom, men imellom fnnes det noen skjulte perler. For eksempel kan Trænstaven nevnes og fine buldrefelt i Sila.

Sila ligger i Lurøy kommune og er et av Norges beste steder for buldring. Her er det fire adskilte områder: Rødbergan (klatring og buldring), Skjorta til supermann (buldring), Nysteinan (buldring) og Klubben (ruteklatring)

Bestill guidet fjelltur med Rana Spesialsport

TrænstavenFoto: Magne Krutnes

Les også