LBookingF
w

Anbefalte sykkelruter på Helgeland

Helgeland byr på store sykkelopplevelser langs spektakulær natur. Å sykle på Helgeland om sommeren kan gjøres hele døgnet i det fantastiske lyset. Du er tett på naturelementene og vi anbefaler mange stopp, for her er det mye vakkert og særegent å få med seg.

02.03.201516:09 Agnethe Bjørkhaug

Ruteforslag:

Brønnøysund - Vega - Herøy  - Dønna  - Sandnessjøen

Med Brønnøysund som utgangspunkt kan du oppleve alt fra fjell med hull tvers igjennom til «Himmelblåøya», Vega Verdensarv og kulinariske opplevelser.

Overnatting

Sandnessjøen - Nesna - Lovund - Træna - Stokkvågen

Vikinggraver, utsikt over øyriket, flotte toppturer på sagnfjellene og fantastiske opplevelser på noen av de flotteste øyene i Norge, er noe av opplevelsene som tilbys på denne turen.

Overnatting

Stokkvågen - Tonnes - Rødøy

Sykkelturen går gjennom landskap der mektige fjell stiger opp av havet, måkene skriker rundt fiskebåtene og øyene ligger grønne og frodige foran deg. På denne ruten passerer du Polarsirkelen, porten inn til midnattssolens rike.

Overnatting

Kilboghamn - Ørnes

Turen begynner med en fergereise hvor du kan nyte den fantastiske Helgelandsnaturen mens du slapper av. Her ser du ut over fjorder, trollfjell, isbre og grønne øyer.  Er du heldig suser havørna forbi.

Overnatting

 

 

Orsolya Haarberg
Syv søstre
Syv søstre