LBookingF
w

Mosjøen Via Ferrata - Nord-Norges første!

Bli med på en bratt, luftig og spennende opplevelse med garantert gåsehud og kribling i magen!

19.07.201710:17 Gunn Johansen

Du kan nå få oppleve Nord Norges aller første via ferrata i Mosjøen, byen midt i Norge. Via ferrata er italiensk og betyr jernsti, og du får en sikker og spennende tur opp jernstien i Øyfjellet.

Via ferrataen i Mosjøen er tilrettelagt med fast montert wire i fjellet. Det er også lagt inn jernbøyler som kan brukes som trinn eller klatregrep. Ruten er klassifisert som B/C, det vil si lett til middels vanskelig, og kan dermed gi en utfordring og en spennende opplevelse for de fleste – spesielt de som ikke har noen klatreerfaring fra før.

Beskrivelse av turen

Turen varer totalt 5-6 timer og går opp til ca 660 høydemeter hvorav via ferrataen er på 400 meter. Det kreves at du er i normalt god form og tåler en luftig opplevelse. Det er ikke nødvendig med klatreerfaring fra før, da via ferrataen er en tilrettelagt rute med wire som fast sikring og trinn for å klatre og holde seg i.

Du får utdelt hjelm og klatresele som tilpasses hver enkelt. I tillegg brukes det en falldemper som har to slynger med karabinkroker. Disse festes til wiren og flyttes en og en forbi ankerfestene i fjellet. Dette gjør at du hele tiden er festet til wiren. Det er maks 3 meter mellom hvert ankerfeste.

Første delen av turen går via en nybygd sherpasti opp Trongskaret i Øyfjellet. Videre følges fjellet inn til selve ferrataen rundt 350 meter over havet. Herfra blir det klatring til toppen, som ligger på ca 660 meter over havet. Instruksjoner vil bli gitt før start.

Medbragt utstyr

Det anbefales at du bruker stødige tursko/fjellsko som sitter godt. Det kan bli kjølig i fjellet - selv på sommeren, så ta gjerne med vindtett jakke og bukse, buff/lue og en ekstra genser i sekken. Hansker anbefales, og kan få kjøpt hos guiden før start. Ta med en lett dagstursekk, vann og matpakke.

Startpunkt og pris

Turen starter ved foten av Øyfjellet, på veien mot Marsøra. Kommer du fra Mosjøen sentrum eller E6 følger du skilt mot flyplassen. Kjør over brua og ta første til høyre og kjør forbi Biltilsynet/Mosjøen Trafikkstasjon. Du får da parkeringsplassen på høyre hånd.  

Turene går hver dag fra 15. juli og det er oppmøte minimum 15 minutter før avgang. Det er 14 års aldersgrense og alle turer krever guide.

Prisen er kr 790,- pr person.

Informasjon og påmelding

Book online på websiden til Naturlige Helgeland.

Hvis påmelding under 12 timer før avgang må det sendes en epost til Naturlige Helgeland for å forsikre at de har nok guider og ledig kapasitet. Epost: post@naturligehelgeland.no.

For mer informasjon, ring Merethe, tel. 98 90 12 49 eller Anita, tel. 95 74 39 30.

 

Cato Ravassbakk
Via Ferrataen i Mosjøen
Cato Ravassbakk
Via Ferrataen i Mosjøen

Overnatting i nærheten