LBookingF
w

@Fly & Hike – byfjell med luftige muligheter

Widerøe flyr deg til Mosjøen Lufthavn Kjærstad. Herfra er det ca 7 minutters kjøretid til startpunktet for oppstigningen til Øyfjellet, Mosjøens byfjell på 818 meter over havet.

04.07.201721:40 Gunn Johansen
Fly til: Mosjøen lufthavn, Kjærstad 
"Trongskaret" og sherpatrapp

Kun en kort kjøretur fra flyplassen starter de mange mulighetene for opplevelser i Mosjøens byfjell, Øyfjellet. Start fra parkeringsplassen ved elvebredden og følg den fine veien rundt 200 meter før du tar av på stien til venstre (over en liten bru). Her starter Helgelandstrappa opp «Trongskaret» og videre går det sti opp til Varden/Stortuva sør i Øyfjellet. Dette er en svært populær topptur der du får sjansen til å se hva som skjuler seg bak fjellet, i tillegg til at du får en fantastisk utsikt over byen.

Opp «Trongskaret» følger du «Helgelandstrappa», den flotte nye sherpastien som snor seg oppover fjellsiden. Du kan også gå ved siden av trappene om ønskelig. Et godt stykke opp i lia får du et realt stup på høyre hånd, og du med is i magen kan gjerne ta deg en tur ut på eggen her.

Vel oppe på snaufjellet, fra toppen av skaret, følger du stien innover og dreier så bratt opp til høyre. Denne stien følger du opp på fjellet mot Varden/Stortuva.

Hele traseen er T-merket og turen er på ca 7 km.

  Via Ferrata Arctic

I juli 2017 åpnet Norges nordligste Via Ferrata i Øyfjellet i Mosjøen. Dette er en klatreløype opp det 818 meter høye fjellet som er sikret med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og bruer. Løypa er tøff og utfordrende men passer alle som er i rimelig god form.

Aktivitetsselskapet Naturlige Helgeland står bak guidingen opp fjellet i Via Ferrataen, en tur som tar rundt 5 timer tur/retur.

For overnatting i Mosjøen, sjekk visithelgeland. 

Flyreisen til Mosjøen bestilles på Widerøe

Cato Ravassbakk
Mosjøen Via Ferrata, Norges nordligste
Åse Mari Kleivhaug
Via Ferrata i Øyfjellet Mosjøen
Cato Ravassbakk
Utsikt fra Øyfjellet