LBookingF
w

Fykantrappa - Stairway to heaven

OBS: Fykantrappa er stengt i alle fall sommeren 2020.
Turen opp Fykantrappa passer for alle med normal fysikk, det er bare å bruke litt lengre tid hvis du blir sliten. Turen opp bør nytes, spesielt utsikten som åpenbarer seg på toppen. Det er 1132 trinn på tur opp!

31.10.201814:07 Georg Enga

OBS: Fykantrappa er stengt i alle fall sommeren 2020.

Hvor er fykantrappa

Mellom Fykantunnelen og Svartistunnelen i Glomfjord, tar du av på nordsiden av Fykanvannet og kjører til du kommer til en tunnelåpning. Her finner du enkelt startpunktet. Det er enkelt å finne riktig vei.

Turen opp fykantrappa

Hengebrua i starten av turen gynger oppmerksomt når du går over. Du aner konturene av hva som venter med denne opplevelsen. . Litt bratt før trappa starter, men går fint. 

Fykantrappa tar deg fort i høyden og du får fin utsikt over området. Trappetrinnene er merket hver 100 trinn, så dette kan være en fin motivasjonsfaktor oppover. Kjettinger som gelender på begge sider, som det er greit å holde seg i både på tur opp og på tur ned.
Fortsett gjerne til demningen når du kommer til topps.Dersom du går opp til gondolstasjonen når du kommer til toppen av trappa kan du følge togskinnene inn til demningen. En liten tur på rundt 5 minutter.

Vertskap på Rallarbrakka

På toppen av Fykantrappa finner du Rallarbrakka. Her er det vertskap i sommersesongen. Her serverer de  nystekte vafler, kake og kaffe kokt på kjelen. Vertskapet forteller gjerne historier fra Rallartiden. Rallarbrakkas atmosfære gir et historisk sus og sier noe om hvilet arbeid som er lagt ned. Servise, bilder og utstyr kan du se nærmere på. Blant annet kan du kjenne på sekken (50 kg) som arbeiderne måtte bære oppover, de er ikke særlig anatomisk tilpasset slik vi er vant til. 

Martin Solhaug Standal

Les også