LBookingF
w

Rødøyløva

Rødøy ligger nord på Helgeland, ved porten til midnattsolens rike. På fergeoverfarten langs fylkesvei 17, passerer du Polarsirkelen på øya Vikingen.

14.11.201309:23 Guro
Rødøyløvas hode

Rødøyløva er en av klassikerne av toppturene på Helgeland og ligger ca 440 meter over havet. Turen opp er ganske bratt, men på toppen av Rødøyløvas hode får du til gjengjeld fenomenal utsikt helt fra Lofotveggen i nord til Vega i sør. 

Det er merket og tydelig sti opp til toppen og du finner startpunktet ved fergekaiet på Smiholmen eller ved Klokkergården. 

For å ta deg opp fra Klokkergåden er stien noe bratt de første 200 høydemeterne, men man får raskt en spektakulær utsikt. Fra Smiholmen er turen lengre i avstand men lettere hvis man vil unngå bratt terreng. 

Fra toppen har du utsikt i alle retninger. Man kan også se rett ned på de flotte krittvite strendene like nedenfor. Det krystallklare vannet blant hundrevis av små er et fantastisk syn. Det gir en fantastisk utsikt som lett kan ta pusten fra deg, men vær forsiktig. Her står man ved kanten av en klippe med 400 meter rett ned.

Tidsbruk: Ca 2 timer opp.

Vanskelighetsgrad: Noe krevende og bratt, men ellers en kort tur. 

Hvordan komme hit:

Hurtigbåt fra Bodø eller Tonnes eller ferge fra Kilboghavn og Jektvik.

For info om hurtigbåttider se rute 23-731 Bodø-Helgeland-Bodø eller rute 18-411 Rødøyruten på torghatten-nord. 

For info om fergetider se rute 18-414 Kilboghavn-Jektvik på torghatten.nord

Stefan Barth
Utsikt fra toppen av Rødøyløva
Utsikt fra toppen av Rødøyløva
Simon
På vei opp Rødøyløva, Helgeland
På vei opp Rødøyløva helgeland