LBookingF
w

Sykkelrute: Nesnaøyene

Utenfor tettstedet Nesna finner du tre store øyer, Handnesøya, Hugløya og Tomma, alle med et spennende variert landskap og fine turmuligheter. Det passer bra både for dags- og overnattingsturer, og lett å sykle her med lite bakker og trafikk.

Dagstur
23.09.201315:12 Guro

Handnesøy

Ferga fra Nesna ankommer sør på øya, og det er to mulige ruter å sykle. Tar du til høyre, østsida av øya, er det ca 12 km vei til enden – Skaga. I tillegg kan du sykle ca 1 km på en traktorvei til Kalvgården. Tar du til venstre fra fergeleie kommer du til Hanstein og det er ca 7 km hit en vei.

Hugløy

Ferga fra Nesna ankommer Vikholmen nord på øya, og du kan sykle halvveis rundt øya, før du må snu og sykle samme vei tilbake. På turen passerer du Litlehaugen Staude og Urtegård som er verdt et stopp. Det er ca 8 km fra vei til Ytterskjerodden som blir endepunkt for sykkelturen.

Tomma

Tomma er den største av øyene og ferga fra Nesna ankommer omtrent midt på øya. Tar du til høyre nordover ender du på Forsland ca 4,4 km fra ferga. På turen passerer du startpunkt for stien til Tomskjevlen om du ønsker å ta en fjelltur med det samme.

Tar du til venstre fra fergeleie sykler du først sørover og deretter nordover på utsida av øya. På turen passerer du Husby som er tettstedet og Finnvikdalen som er et flott friluftsområde. Avstanden fra fergeleie til Husby er ca 4,7 km og til Finnvikdalen er ca 16 km. Om du ønsker kan du fortsette helt til Sellot ved enden av veien og nord på øya, og avstanden fra fergeleie og hit er ca 20 km.

For info om fergetider se rute 18-336 på Boreal Transport sine sider.

Relaterte artikler