LBookingF
w

Sykkeltrute: Sandnessjøen -Træna

Vikinggraver, utsikt over øyriket, flotte toppturer på sagnfjellene og fantastiske opplevelser på noen av de flotteste øyene i Norge, er noe av opplevelsene som tilbys på denne turen.

Flere dagers tur
03.03.201514:55 Agnethe Bjørkhaug

Sandnessjøen – Nesna – Nesnaøyene –Lurøy – Lovund – Træna – Stokkvågen

Total sykkeldistanse: Ca. 173 km.

Deldistanse 1: Sandnessjøen – Nesna ca. 34 km

I tillegg til vandring på De syv søstre, Petter Dass museet og Høvdingsetet, tilbyr kystbyen Sandnessjøen også på shoppingmuligheter, matopplevelser, kunst og kultur. 

Nesna kommune ligger sentralt på Helgelandskysten, og rik natur gir tilgang på flotte naturopplevelser både til havs og på fjellet.

Deldistanse 2: Nesna – Handnesøya – Tomma – Hugla – Nesna ca. 50 km

Opplev landsbygda på kysten!   Det er enkelt å sykle på øyene, lite bakker og lite trafikk. Gode detaljerte kart over hver øy! Ta en dags- / ettermiddagstur på hver øy. Du kan også overnatte i telt eller i utleiehytter. 

Deldistanse 3: Nesna - Onøy – Sleneset – Lovund – Træna Ca. 22 km

Med hurtigbåt fra Nesna kan du øyhoppe mellom de ytterste øyene på Helgeland. Du kan oppleve Norges største Hubrostand på Sleneset  og Lundefuglkolonien som holder til på Lovund.  På Træna kan du vandre rundt i Norges eldste fiskevær eller ta turen til Sanna og Kirkhelleren. Musikkfestivalen Træna-festivalen går av stabelen hver sommer og anbefales et besøk. Fra Træna tar du hurtigbåten tilbake til Nesna eller fergen videre til Stokkvågen, der bussen tar deg med til Mo i Rana eller videre langs kysten til Tonnes eller Kilboghamn.

Deldistanse 4: Nesna – Utskarpen (Sjonbotn) – Stokkvågen ca. 67 km

Følger du Nasjonal sykkelrute 1 (FV17) fra Nesna til Stokkvågen, får du med deg flott natur og spektakulær utsikt.  Denne etappen er noe mer kupert og krevende.  Det finnes mulighet til å slå opp telt langs ruten, og ikke glem å sykle innom rasteplassen på Hellåga. Her er det tilrettelagt for sjøfiske.

Strekningen har flere tunneler og det kreves lys på sykkelen.


Relaterte artikler