L



BookingF
w

Gode opplevelser for regnværsdager

Det er ingen som kan kontrollere eller unngå været. En nordnorsk sommer kan være idyllisk med solskinn fra morgen til.. ja neste morgen. Midnattssolen er noe mange kommer for å oppleve I Nord-Norge. Men det skal sies at blå himmel ikke alltid er å garantere. Været kan variere mye på Helgeland, å selv om Yr.no gjør så godt de kan det fort oppstå en regnværsdag på kort varsel.

03.05.201909:27 Simon Fossheim

Ikke bli sittende inne å oppdater vær-appen din i håp om at den ombestemmer seg - Her er litt inspirasjon til deg som står fast under paraplyen.

Nyt en sjokolade (-opplevelse)!

Hvis du ikke liker å være ute i regnværet, kan kanskje litt søtsaker få humøret opp. Ta med nysgjerrighet og en god appetitt og skjem deg bort med håndlaget økologisk, organisk og sunn (ja det stemmer) sjokolade inspirert av råskapen og naturen du ser ut vinduet fra Heidis Sjokoladedrøm. Lidenskapen for fjell, hav, dyreliv, naurens fargespill og råskap, gir inspirasjon og energi til Heidis kreative og ville sprell. En av verdens minste sjokoladefabrikker på en av verdens vakreste steder - Dønna. Ikke bare glemmer du regnværet ute med smaken av kvalitetssjokolade, men du kan også få med deg en omvisning på fabrikken og et lite sjokoladekurs!

Foto: Hans Petter Sørensen

Gå under jorden!

Opplevelsen av en ekte grottetur påvirkes ikke av dårlig vær. Tvert imot, klimaet i en grotte er den samme uansett, men regner det der ute trenger du ikke tenke på at du skulle vært ute i solen. Utforsk den underjordiske verden med en kjent guide i Grønligrotta eller Setergrotta litt nord for Mo i Rana. Har du med barn er Grønligrotta en perfekt aktivitet, da den er mer tilrettelagt med både trapper og lys. Ønsker du derimot å utfordre klaustrofobien, krabbe trange sprekker og være med på et ekte grotte-eventyr bør du ta en guidet tur i Setergrotta.

Torghatten – den eneste fjellturen med tak!

Torghatten er den «fjellturen» som passer best på en regnværsdag. Kanskje et av de mest spektakulære fjellene i verden. En kort gåtur tar deg opp til det unike hullet i fjellet hvor du kan skue ut over den flotte utsikten - med tak over hodet. Avslutt turen med fantastisk lokalmat på Torghatten Camping og Strandrestaurant. Der har du oppskriften på en god regnværsdag!

Foto: Terje Rakke

Konserter og Lokale Arrangement

Ingenting kurerer regnvær som god musikk og sosiale happenings. I løpet av sommermånedene skjer det veldig mye på kulturfronten på Helgeland. Vi har en arrangement-kalender på våre sider hvor du kan finne alt i fra minikonserter til festivaler. Verdt å ta en titt uansett hva værmeldingen sier.

Her finner du en oversikt over det meste som skjer på Helgeland

Gå på museum  eller visningssenter – lær noe nytt

Du kan lære masse om Helgelands rike historie, alt fra kystkultur langs kysten til Fjellfolket på innlandet. Spredt rundt på Helgeland finner du 18 ulike museum spredt rundt regionen.

Alle museene  på Helgeland er forskjellige og forteller en unik historie. Det er ikke stopp på hvor mye man kan lære av lokalhistorie. Vi kan også anbefale en tur på visningssenter – som Augustbryggo visningssenter som har bevart ting slik fiskemottakene på Helgeland opprinnelig så ut før i tiden. Norsk havbrukssenter tar deg inn i varmen med fiskerihistorie, akvarium og moderne fikseanlegg, Eller på det nye unike, Vega Verdensarvssenter, hvor man kan se og lære om Verdensarvutstillingen – Åpner i 13. juni 2019!

..Eller bare hopp i det? – Rafting i Vefsna

Du blir våt uansett, så hvorfor ikke bare gå «all inn»? Raftingcampen til River North er åpen hele sommeren og har daglige turer for alle «nivå». Du kan ta alt fra heftige stryk til rolige men fortsatt spennende parti. Turene avsluttes med et valgfritt klippehopp ut i elven. En perfekt gruppeaktivitet som gjør en grå regnværsdag til et minne for livet!

Foto: River North

Har du noen spørsmål eller ønsker om andre forslag, send oss en melding på facebook her: