LBookingF
w

Myken

Myken er et lite fiskevær, langt ute i havet, rett vest for Svartisen i Rødøy kommune på Helgeland. Øya byr på fantastisk natur, hele året rundt. Det er også et rikt fugleliv på og rundt øya. Kom og opplev midnattsolen, nordlyset, havet og naturen!26.02.201811:05 Georg Enga

Obs: Det er begrenset med overnatting på øya. Ønsker du å oppleve øya, bør overnatting være booket i forveien

På Myken er det masse å gjøre. Her kan du nyte naturen, dra ut på fyret, kjøre RIB, spise på Bruket Bord og Bar, få omvisning på whiskydestilleriet, besøke butikken, dra på fisketur eller nyte hjemmelaget fiskesuppe og utsikten fra Myken Bed & Breakfast.

Det store havet som omfavner Myken, er rikt på fisk. Og det er fisken som til alle tider har gitt levebrød – og til tider velstand – til mykenværingene.

Båt til Myken

Avstanden til nærmeste fastland er nesten 32 km. Nøyaktig posisjon for Myken fyr er 66°45′52″N, 12°28′37″Ø.

Letteste veien til Myken er med båt fra Tonnes eller Vågaholmen.

Fra Bodø eller Sandnessjøen kan man ta Nordlandsekspressen (hurtigbåt) til Tonnes, hvor man kan bytte til båten som betjener Rødøyruta til Myken. 

Det er også mulig å ta toget til Mo i Rana, og buss/bil derfra til Tonnes.

Kommer du med bil sørfra kjører man E6 til Mo i Rana, før du tar av ut mot havgapet. For den som kommer med bil nordfra er Vågaholmen ofte det mest praktiske alternativet. Rødøyruta går også innom Vågaholmen.

Det er gratis parkering på Tonnes. Det er ingen biltrafikk på Myken. Stedet har i flere hundre år har vært heimplassen til noen få mennesker, aldri mer enn 150. De lave, småkuperte øyene og holmene har gitt ly mot uværet og beite til noen kyr og sauer. 

Rami Skonseng
Rami Skonseng
Rami Skonseng
Rami Skonseng
Rami Skonseng
Rami Skonseng
Rami Skonseng
Rami Skonseng

Relaterte artikler