LBookingF
w

Herøy

Ønsker du å oppleve fantastisk natur mellom 4588 holmer, skjær og øyer er dette plassen for deg. Herøy er et vakkert øyrike der du kan være en del av naturen som bare venter på å bli oppdaget.

20.12.201809:27 Maylinn Storjord

Her får du slående utsikt over Herøys øyrike om du prøver deg på under 100 meters høyeste fjelltopper på Øksningan eller 858 meter høye Dønnamannen. Ønsker du en mellomting er nabofjellet til Dønnamannen – Åkvikfjellet - på 287 meter en anbefalt fjelltur. Men selv på bruene som forbinder Herøy sammen vil utsikten være vakker i alle retninger. Ønsker du en bedre middag kan Augustbryggo og Herøy Brygge anbefales. Herøy er som skapt for øyhopping med sykkel eller eventuelt det perfekte padleparadis for de som vil nyte naturen, høre naturens lyder og utforske øyriket. Her kan padle langs Herøy sentrum, mellom bruer, rorbuer, restauranter, fjell og ubebodde øyer.

Herøy er i et område med grunne farvann og er hyppig brukt av lokale dykkere som ønsker å utforske det maritime livet under havoverflaten. I dette øyriket kan du få oppleve Kulturhistorisk Safari med ribb ut i havgapet, eller om du ønsker å utforske øyene med kajakk kan dette leies sammen med kart fra samme selskap på Seløya. Er sykkelen ditt fremkostmiddel kan sykler leies hos Visit Helgeland fra den lokale turistinformasjonen i Sandnessjøen. 

Opplev Herøy på sykkel 

På Herøy er det mange muligheter for avstikkere fra hovedveien og du kan oppleve små lokale samfunn på nært hold. Sykkel er det perfekte fremkomstmiddlet for å utforske Herøy - Les mer

Herøy: Et padleparadis

På nord-vestsiden av Dønna ligger en rekke øyer og skjær, noe som gjør området perfekt for padling. Du finner også mange flotte kritt-hvite strender.

Lei kajakk på Herøy

Ønsker du å fordype deg i historien eller få et innblikk i hvordan livet på øyene her ute var kan Augustbrygga by på et visningssenter for fiskerihistorien, og museet, Herøy Bygdesamling, kan tilby omvisning i autentiske bygdehus med historiske gjenstander og en middelalderkirke som nærmeste nabo. I likhet med Dønna har Herøy noen must mens man er på gjennomfart. Herøys skjulte kulturskatt er en blomsterbutikk uten like, Etcetera Botaniske Utskeielser er dekorert med blomsteer og tilhørende rariteter av Norgesmester i blomsterdekorering. 

Herøy sitt vakre landskap står til konstrast til Dønnas bergfylte terreng. Fra Herøy er det bruforbindelse over til Dønna med Dønnesfjellet i nord.

Relatert