LBookingF
w

Fly & Hike - syv spektakulære søstre

Fjellrekken De syv søstre i Sandnessjøen er viden kjent for sin formidable utsikt fra toppene. For de spreke og veltrente, kan alle de syv søstrene bestiges på samme dag, men de fleste velger en eller to topper om gangen.

Gjøre
18.08.201701:25 Simon Fossheim

Hvordan komme seg dit?
Widerøe flyr deg til Sandnessjøen Lufthavn Stokka og herfra er det 4,7 km til Søvik, der oppstigningen til de sørligste toppene, Kvasstinden og Stortind (Breitind) starter.

Sykkel kan være et greit framkomstmiddel (bestilles hos visithelgeland), men ikke om du ønsker å gå alle syv toppene da det er ca 1 mil fra sørligste oppstigning til nordligste nedstigning.

Ønsker du å gå opp Tvillingene og Skjæringen (familieruta), tar det rundt 20 minutter med sykkel fra flyplassen eller 8 minutter med taxi. Til de nordligste toppene, Botnkrona og Grytfoten, den såkalte Dronningruta, tar det ca 10 minutter med taxi fra flyplassen.

Taxi bestilles på telefon +47 750 40 212.

Kort om hver topp
Botnkrona, 1.072 m.o.h. er den høyeste av søstrene. Her er det greit å gå opp, men det er noe bratt på toppen. Tidsbruk: Ca 3-4 timer en vei.

Grytfoten ligger 1.019 m.o.h. og er grei å gå opp med jevn og fin stigning. Tidsbruk: Ca 2-3 timer en vei.

Skjæringen, 1.037 m.o.h. og Tvillingene, 945 og 980 m.o.h. egner seg godt for barnefamilier og andre som vil nyte god utsikt uten alt for store anstrengelser. Alle tre toppene har jevn stigning uten for mange knauser. Det er tilgang på rent, rennende vann hele veien. Dette er en fin kombinasjonsrute om du vil ta tre topper på en dag.
Tidsbruk: Ca 2-3 timer for hver topp en vei.

Kvasstinden ligger 1.010 m.o.h. og siste stigningen kan gi et godt sug i magen for de som er litt vare for høyder. Før oppstigningen må du over en våt myr. Tidsbruk: Ca 2-3 timer en vei.

Stortind (Breitind), 910 m.o.h. er den laveste av søstrene, men har likevel en nokså bratt stigning til å begynne med. Men det flater seg ut senere til en jevn og grei stigning. Tidsbruk: Ca 2-3 timer en vei.

Flere søstre på en gang
For de som ønsker å gå flere av søstrene på en gang - og kanskje har tung oppakning, gjøres det oppmerksom på at det for enkelte topper er unødvendig å ta med sekkene helt opp. Dette gjelder siste stigning av Tvillingene, Botnkrona og Kvasstinden da disse har samme vei opp som ned.

Viktig informasjon
- Husk fjellvettreglene; Meld fra hvor du går og gå ned hvis tåka kommer.
- Bruk godt fottøy, det blir glatt og sleipt i fjellet når det regner.
- Ha med vindtette klær, det kan være kaldt i høyden, også om sommeren.
- Husk nok strøm på telefonen i tilfelle du får behov for å ringe etter hjelp.

Turistinformasjonen i Sandnessjøen har kart med merkede løyper. Disse kan bestilles pr epost om ønskelig.

For overnattingsforslag, se visithelgeland.no.
Flyreisen til Sandnessjøen bestilles på Widerøe.no.


8800 Sandnessjøen

E-post: post@visithelgeland.com
Nettside: http://visithelgeland.com/no/velkommen

Helgeland Reiseliv as
De syv søstre
De syv søstre
Helgeland Reiseliv as
Fra De syv søstre
Fra De syv søstre
Jan Inga Larsen
De syv søstre
De syv søstre