LBookingF
w

Fly & Hike - topptur for opptursultne

I 1883, da den franske geografen og breforskeren Charles Rabot besteg Nord-Norges høyeste fjell, Oksskolten, var han blant de aller første på toppen. I 2014 ble navnet hans gitt til en splitter ny turisthytte i det samme fjellmassivet. Hytta fikk straks ry som en av Norges lekreste og mest spektakulære i sitt slag. Hytta er tegnet av arkitektfirmaet Jarmund / Vigsnæs, ligger 1200 meter over havet og bare 100 meter fra den storslåtte Okstindbreen. På Rabothytta kjenner man seg på topp i alle ordets betydninger

Fly & Hike Mo i Rana
14.08.201711:48 Guro Larsen Brown
Fly til: Mo i Rana lufthavn, Røssvoll (alternativt Mosjøen lufthavn, Kjærstad)
 «Det er ikke fjellet du erobrer, men deg selv», sa Sir Edmund Hillary.

Det tror vi på, og på denne turen bør begge erobringer gå veldig greit. Om du er redd denne toppturen er for krevende for deg og dine turvenner, vit at du ikke bruker mer enn ca 2 timer opp til hytta og rundt 1,5 time ned igjen. Turen passer for alle arkitektur- og fjellglade mennesker som kan gå i ulendt terreng og er i grei fysisk form.

 

Hvordan kombinere turen med fly til Helgeland

Rundt 4 mil fra Mo i Rana og 5 mil fra Mosjøen ligger Korgen. Vi anbefaler leiebil fra flyplassen. Fra Korgen er det ca. 20 minutters kjøring opp vakre Leirskardalen og til parkeringsplassen der vandreturen starter. Merk deg at det er grusvei siste delen av anleggsveien før vandreruten starter på 700 meter over havet.

Under vandringen vil du se at landskapet endrer seg fra grønne, dype daler med beitende sau til en mer vill og arktisk natur med taggete fjellkjeder, vidstrakte vidder og tunge isbreer. Når toppen er nådd og alle har planta sitt eget mentale og kanskje fysiske flagg i de legendariske Okstindene, Her kan man nyte en ubeskrivelig utsikt over fjellmassivet foran deg og alle trollfjella i havet under. 

Okstindan og Rabothytta har flust av gamle og nye historier å by på. Den samiske fjellføreren Klemet Persson var lokalkjent her på Nord-Norges tak, og med krefter som både skremte og begeistret, ble han litt av en legende. 

Hvem passer turen for:   Passer for deg som liker avslappende reiser eller gårdsferier, lette aktiviteter i naturen, historiefortelling og god lokalmat. Fungerer like godt for kjærestepar som vil hygge seg en helg, mindre pensjonistgrupper på rundtur, slitne bymennesker på alenerekreasjon som for deg som vil utforske noen mer ukjente sider ved Nord Norge. Dette er en perfekt utflukt for litt spreke vennegjenger eller par.

 

Praktisk informasjon

 Rabothytta er ei DNT-hytte og gjester bes om å sette seg inn i hva det innebærer å bruke ei DNT-hytte.

Det er mulig å forhåndsbestille overnatting, dette gjøres via Rabothytta sine egne sider. For mer informasjon om Den Norske Turistforening, vennligst besøk DNT sine hjemmesider. 

Hvordan:   Fly  til Mo i Rana eller Mosjøen, for leiebil, sjekk Avis eller Hertz, til Korgen og videre til parkeringsplassen der vandringa starter.

Flyreisen til Mo i Rana bestilles på Widerøe.

 

VELKOMMEN! DET GODE LIVET PÅ HELGELAND VENTER!

 

Fabrice Milochau
Rabothytta
Fabrice Milochau
På tur til Rabothytta
Fabrice Milochau
Vandring i spektakulære omgivelser