LBookingF
w

Fly & Hike – byfjell med luftige muligheter

Widerøe flyr deg til Mosjøen Lufthavn Kjærstad. Fra flyplassen er det kun en kort kjøretur til du kan benytte deg av de mange flotte opplevelsene i Mosjøens byfjell, Øyfjellet.

Gjøre
18.08.201701:25 Gunn Johansen

Via Ferrata – Norges nordligste!
I juli 2017 åpnet Norges nordligste Via ferrata i Øyfjellet. Dette er en klatreløype opp det 818 meter høye fjellet som er sikret med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og bruer.

Du trenger ikke ha klatreerfaring for å bli med på guidet tur i ferrataen da det brukes naturlige «trinn» og «grep» i fjellet og du har wire for å holde fast i.

Via Ferrataen er ca 400 meter lang, men det nåes hele 600 høydemeter før du er på toppen og kan nyte en fantastisk flott utsikt. Det garanteres gåsehud, spenning og stor mestringsfølelse – dette er en flott opplevelse som du vil huske lenge!

Det er aktivitetsselskapet Naturlige Helgeland som guider deg opp fjellet og du får utlevert hjelm, sele og falldemper før turen starter. Det anbefales gode sko, hansker (fås kjøpt), vindtett bekledning, mat og drikke. Turen tar ca 5-6 timer og det er 14 års aldersgrense.

Løypa er tøff og middels krevende og passer de aller fleste i normal god form.

"Trongskaret" og helgelandstrappa
For deg som vil vandre i Øyfjellet, anbefales «Trongskaret» og helgelandstrappa.

Turen starter ved foten av fjellet, på veien mot Marsøra. Følg skilt mot flyplassen, kjør over brua og ta første vei til høyre. Kjør forbi Biltilsynet/Mosjøen trafikkstasjon til parkeringsplassen. Herfra følger du den fine veien langs fjellet ca 200 meter før du tar av på stien til venstre (over en liten bru).

Her starter helgelandstrappa opp «Trongskaret» og videre går det sti opp til Varden/Stortuva sør i Øyfjellet. Dette er en svært populær topptur der du får sjansen til å se hva som skjuler seg bak fjellet, i tillegg til at du får en fantastisk utsikt over byen.

Opp «Trongskaret» følger du helgelandstrappa, den flotte nye sherpastien som snor seg oppover fjellsiden. Du kan også gå ved siden av trappene om ønskelig. Et godt stykke opp i lia får du et realt stup på høyre hånd, og du med is i magen kan gjerne ta deg en tur ut på eggen her.

Vel oppe på snaufjellet, fra toppen av skaret, følger du stien innover og dreier så bratt opp til høyre. Denne stien følger du opp på fjellet mot Varden/Stortuva. Hele traseen er T-merket og turen er på ca 7 km.

For det lille ekstra adrenalin-rushet og magesuget anbefaler vi å fly ned den 700 meter lange ziplinen fra Storfjellet.
Fra Storfjellet (ved Øyfjellet) kan du nå ta ziplinen rett ned i hagen til Nord Norges eldste hotell, Fru Haugans Hotel. Ziplinen er på hele 700 meter og starter vel 70 meter opp i fjellet. Herfra suser du over lakseelva Vefsna, hele tiden med nydelig utsikt over nærområdet og velkjente historiske Sjøgata i Mosjøen sentrum.Fastspent med kroppssele til en kraftig wire og et automatisk bremsesystem, gir dette deg en sikker opplevelse av å fly! Guiden følger deg fra hotellet til starten i Storfjellet og du blir trygt mottatt på landingsplattformen av en ny guide. Her er det også mulig å legge inn bilder om ønskelig.

For overnatting i Mosjøen, sjekk visithelgeland.
Flyreisen til Mosjøen bestilles på Widerøe.no


8656 Mosjøen

E-post: post@visithelgeland.com
Nettside: http://visithelgeland.com/no/velkommen

Helgeland Reiseliv as
Utsikt fra Øyfjellet
Utsikt fra Øyfjellet
Helgeland Reiseliv as
På tur i Via ferrataen
På tur i Via ferrataen
Helgeland Reiseliv as
På tur i Via ferrataen
På tur i Via ferrataen
Helgeland Reiseliv as
Opp Øyfjellet i Mosjøen
Opp Øyfjellet i Mosjøen

Lignende opplevelser