LBookingF
w

Smak- og sykkellykke på Helgelandskysten!

Å sveve over bakken med sollys og sommerdufter som kiler i ansiktet, med håret i fri flukt og latter i hele hodet - det er lykke, det. Når du i tillegg får jobbe frem appetitten mellom frokost, lunsj og middag, ja, da er det en glede å kombinere sykkellykke med smaksopplevelser.
Vi tror ikke det finnes bedre steder å saliggjøre seg selv, et kjærestepar eller en vennegjeng, enn på Helgelandskysten. Og om du ønsker litt ekstra drahjelp, har vi også el-sykler på lur. Himmel og hav, dette blir deilig!

01 mai 2019 - tor 31 okt 2019
Bestill
03.05.201913:58 Simon Fossheim

 Foto: Hanne Pernille Andersen

Brønnøysund > Torghatten > Vega > Brønnøysund 

Pakket med gode opplevelser

Dag 1: 15-20 km - Kystbyen Brønnøysund og Hildurs Urterarium

Du ankommer Brønnøysund torsdag ettermiddag/kveld og sjekker inn på Thon Hotel
Brønnøysund i sentrum av kystbyen.
Sykler og alt av nødvendig utstyr står klart når du ankommer hotellet.
I kveld går turen til Tilrem og Hildurs Urterarium - et 3 generasjoners livsverk full av personlighet og særpreg!
Hildurs Urterarium har vært et samlingspunkt for mennesker helt siden vikingtiden, og den dag i dag samles folk fra fjern og nær for å nyte fantastisk natur, smakfull mat og godt selskap. De som ønsker deg velkommen på Hildurs Urterarium ser på seg selv som en stor familie. I stor grad er de det, det er hjemmet deres du inviteres inn i. Hildurs Urterarium ligger på Tilrem, 7 km nord for sentrum. I kveld får du servert en 5-retters middag basert på regionens egne råvarer.
Møt småbylivet og lokalbefolkningen på Kred Cafè & Pub i sentrum av kystbyen.
Overnatting med frokost på Thon Hotel Brønnøysund.

 Hildurs Urterarium. Foto: Simon Fossheim

Dag 2: ca 45 km- Brønnøysund, Torghatten og Norsk Havbrukssenter

Turen går til fjellet Torghatten, opp og gjennom hullet. Nyt utsikten over øyriket. Godt tilrettelagt for å sykle rundt fjellet på retur.
På hjemveien stopper dere på Toft, ca 7 km fra Torghatten og besøker «det norske Lakseeventyret», på Norsk Havbrukssenter. Dette er et visningssenter for moderne fiskeoppdrett. Norsk Havbrukssenter består av utendørs visningsanlegg, utstilling og akvarium, samt suvenirkiosk og restaurant inne. Her nytes dagens lunsj etter en innholdsrik omvisning.
Ettermiddagen kan benyttes til å ta en titt på Hurtigruta og smake verdens beste softis, på TD-på kaia. I dag kan det passe med en lettere middag på et av byens møtested. Møt småbylivet og lokalbefolkningen på Kred Cafè & Pub som også har byens livescene.
Overnatting med frokost på Thon Hotel Brønnøysund.

 Torghatten. Foto: Ronny Lien

Dag 3: ca 45 km - Opplev verdensarvøya Vega

Etter frokost går turen med hurtigbåt fra sentrum og ut til Rørøy på Vega. Verdensarvøya Vega, med sitt varierte, lette og naturnære terreng åpner sitt nye verdensarvsenter på Gardsøy i 2019. Senteret gir deg et godt innblikk i bakgrunnen for at Vega fikk Unesco-status. Når du ankommer Rørøy sykler du ca 16 km til Gardsøy hvor det nye Verdensarvsenteret ligger. Senteret har en omfattende utstilling av verdensarvområdet, butikk og restaurant. Her inntas dagens lunsj i kafeen, med utsikt til øyriket.
Den gamle fiskerihavna Nes ligger like ved og er verd å ta turen innom.

Bagasjen blir fraktet til Vega Havhotell hvor du skal tilbringe natten. Hotellet ligger idyllisk til, ytterst på nordsiden Vega, bare 6 km fra Verdensarvsenteret. Her byr vertskapet på en matopplevelse i 5-retter. Kjøkkenet representerer norsk kokkekunst i ordets beste forstand, basert på de fineste og friskeste råvarer som øyriket kan tilby.
Overnatting med frokost Vega Havhotell.
Bagasjetransport i dag er inkludert i pakken.

Foto: Ina Andeassen

Dag 4: Vega-Brønnøysund 10 km

Det er mer å se på Vega, bl.a. Sundsvoll, Gullsvågfjellet og Guristraumen før avgang til Brønnøysund. Hurtigbåt fra Rørøy på Vega til sentrum av Brønnøysund;
Hurtigbåtrute 2019 Brønnøysund-Vega

Kanskje du også rekker en lett lunsj på Lokalmatbutikken i hovedgata i Brønnøysund før hjemreisen. Forhåpentligvis reiser du tilbake til hverdagen med ny energi og oppladet batteri, fulle av inntrykk av en nordnorsk hverdag og lysere netter.

Pris pr.pers. fra kr 5.995.-

Inkludert i pakken;
Sykkel i 4 dager, merk din bestilling med ankomsttid og avreisetid.

2 overnattinger i dbl.rom inkl frokost på Thon Hotel Brønnøysund: https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/bronnoysund/thon-hotel-bronnoysund/

1 overnatting i dbl.rom inkl.frokost på Vega Havhotell:
http://www.havhotellene.no/

3 frokoster, 2 middager og 2 lunsjserveringer.

Bagasjetransport dag 3 og 4, fra Thon Hotel Brønnøysund til Vega Havhotell, og fra Vega Havhotell til Brønnøysund Lufthavn(eller tilsvarende avtalt sted i sentrum av Brønnøysund).

Beskrevet, men ikke inkludert:
Øvrige måltider eller drikke til maten, samt hurtigbåtbilletter

Anbefalt tidspunkt mai-sept. Passer for 2-20 personer. Både ferie/fritid, business, par eller venne- og kollegagrupper.

Hanne Pernille Andersen

Relaterte artikler